Adatkezelési tájékoztató

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

Péter Éva e.v. (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaimban meghatározott elvárásoknak.

Péter Éva e.v. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetőek a http://ewa.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ címen.

Péter Éva e.v. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti a közönséget.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményhez kapcsolódóan, kérem írjon az info@ewa.hu címre, és a lehető leghamarabb választ fog kapni kérdésére!

Péter Éva e.v. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Péter Éva e.v. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az azatok biztonságát garantálja.

Péter Éva e.v. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2. Az adatkezelő

Adatkezelő neve: Péter Éva

Levelezési címe: 2000 Szentendre, Dunakanyar körút 25.

Elektronikus levelezési címe: info@ewa.hu

Adószám         69058226-1-33

Nyilvántartási szám: 52638668

Telefonszám: +36-20-220-7436

3. Adatvédelmi tisztviselő

Nincs.

4. Az adatkezelés céljai, jogalapjai

Jelen tájékoztató célja, hogy e honlap látogatói és partnereim átlátható és egyértelmű formában meg tudják állapítani, milyen személyes adatokat kezelek, és mi alapján teszem ezt. A közérthetőséget csak úgy látom biztosítottnak, ha a pontos jogszabályi előírásokat külön pontban sorolom fel, ezt a tájékoztató végén helyeztem el.

  1. Jelen honlapon található kapcsolatfelvételi űrlap célja az online kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása. Az űrlapon nevet és email címet kérek megadni. Ezeket az adatokat hozzájárulás alapján kezelem.
  2. Amennyiben részemre megrendelés történik, minden esetben számlát vagy résszámlát állítok ki. Ehhez szükséges a számlázási név és cím, email cím, ez utóbbi a kapcsolattartás miatt.
  3. Hírlevélre jelenleg feliratkozni nem lehet.
  4. Üzleti / szakmai kapcsolatok esetén a jogos érdek alapján kezelem a partnerek vezetőinek, dolgozóinak, kapcsolattartóinak személyes adatait: nevet, telefonszámot, email címet.

A Honlap használata során a Szolgáltató technikai okokból automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét, az általa használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a Felhasználók nem, csak a Szolgáltató fér hozzá.

Szolgáltató rögzítheti azoknak az internetoldalaknak az adatait, ahonnan a Felhasználó eljutott a Honlapra, és azokat is, amelyeket a Honlapon látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. A Felhasználó személyére, profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni.

A Honlap látogatóinak számítógépét a rendszer egy ún. cookie-val (süti) azonosítja.

A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket
  • megkönnyítik a weboldal használatát
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges /munkamenet, session/ sütik

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a pisicsengo.hu weboldalát, hasznáhassák annak funkcióit és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart., a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Harmadik fél által elhelyezett cooki-k (analitika)

A pisicsengo.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a pisicsengo.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljára használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépé vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Az oldalon használt cooki-k tételesen:

 

Kapcsolatfelvételi űrlap

Az űrlapon az ügyfél nevén és email címén túl csakis önkényesen megadott adatok szerepelnek.

 

A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Adatkezelés neve Felhasználása Jogalap Megőrzési idő
Online kapcsolatfelvétel kapcsolattartás Hozzájárulás Visszavonásig
Munka rendelés kapcsolattartás, számlázás Szerződés teljesítése Visszavonásig

5. Adatbiztonság

A Szolgáltató minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során.

A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére.

6.Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő stb.) vehet igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

 

– Tárhelyszolgáltató, ahol maga a weboldal illetve az azon átmenő adatok tárolódnak. Továbbá a levelezőrendszernek is helyet biztosít, ezáltal a benne található emaileket tárolja.

Cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 23.
Cégjegyzékszám: 03-09-121889
Adószám: 23173080-2-03
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74049/2014

www.profitarhely.hu

– A könyvelési feladatok ellátója:

Könyvelő-Társ Kft.

E-mail: info@konyvelotars.hu

Cím: 1131 Budapest Szent László út 146.

Cégjegyzékszám: 01-09-996204

Adószám: 24220415-2-41

Telefon: 06-70-6302362

– Számlakiállításra partner a szamlazz.hu

KBOSS.hu Kft. (székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.; cégjegyzékszám: 01-09-303201; nyilvántartó hatóság: Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság; adószám: 13421739-2-41)

Egyes böngészők azt is lehetővé teszik, hogy minden alkalommal, amikor bezárod, automatikusan törlik a böngészési adatokat. Erről itt olvashatsz.

A weboldal egyes részeinek letöltésekor egylátogatáselemző szoftver (a Google Inc. (“Google”) által működtetett Google Analytics) automatikusan kisméretű, bizonyos esetben a személyes adataidat tartalmazó adatfájlokat helyez el a számítógépeden. Ennek megtörténtéről a jelenleg érvényes jogszabályok szerint értesítést is kapsz, amikor először az oldalra látogatsz, és jóváhagyásodat kérem ehhez. Az adatfájlok a weboldal egyes funkcióinak működéséhez szükségesek, látogatásaid alkalmával kapott korábbi adatfájlok révén származó információ az üzemeltetőhöz kerül. Ezen adatfájlok pontos nevéről (_ga, _gat, _gid), funkciójáról ezen az oldalon kapsz tájékoztatást. A Google Analytics a böngésző révén kapott IP-számot nem hozza kapcsolatba a Google-ben tárolt többi, felhasználókhoz köthető adattal. Az adatokat 26 hónapig őrzi, amely időperiódus kezdete újraindul, ha új esemény történik a felhasználóval kapcsolatban (pl. új munkamenetet kezd).

Amennyiben meg szeretnéd akadályozni, hogy a Google Analytics bármely weboldalon hozzáadja látogatásodat az analitikához, használd ezt a bővítményt (bármely böngészőre elérhető).

Ha előzőleg cookie-t kaptál a Facebook-tól – vagy mert van fiókod, vagy mert felkerested a facebook.com oldalt –, a böngésződ adatokat küld ezzel a cookie-val kapcsolatban, amikor a “Tetszik” gombbal vagy más közösségi beépülő modullal ellátott webhelyet (mint ez a weboldal) keresel fel. Erről bővebb információt itt találsz.

Facebook oldal:                      Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA

(Hozzáférés a felhasználó nevéhez, kommentjéhez, üzenetéhez.)

Google Analytics:                    Google Inc., Mountain View, California, USA

(Hozzáférés a honlap látogatóinak IP címéhez.)

Facebook pixel:                      Facebook Inc.
Menlo Park, California, USA

(Hozzáférés a HTTP-fejléchez [IP cím, oldal helye, átirányító, felhasználói ügynök], képpont azonosító, Facebook cookie.)

7. Hozzájárulás visszavonása

Hozzájáruláson alapul adatkezelésem (lásd fentieket) a következő tevékenységeknél:

  • honlapon keresztül történő kapcsolatfelvétel az érdeklődők részéről
  • Facebook oldal üzemeltetése
  • blogon történő hozzászólás
  • látogatottsági statisztika készítése

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak a megadása történt.

Hozzájárulásodat hírlevél esetén visszavonhatod a hírlevél végén elhelyezett leiratkozás linkre kattintással.

Facebook oldal esetén visszavonhatod az oldal lájkolásának megszüntetésével, privát üzenet és komment esetén annak törlésével.

Más, hozzájáruláson alapuló adatkezelési műveleteim esetén, kérlek, írj egy rövid üzenetet az info@ewa.hu email címre.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelés jogszerűnek számít.

8. Szerződés és jogi kötelezettség

A számlázási adatok vezetése és a számla kiállítása jogszabályban előírt kötelezettség. Ha a kért adatokat a megrendelő nem adja át, a szolgáltatás teljesítése lehetetlen, ezért a szolgáltatás megkezdése előtt ezt a szerződésben jogszerűen rögzítem.
A szerződéskötés feltétele, hogy ezeket az adatokat ismerjük, tudnunk kell, ki a másik fél, hol és milyen kommunikációs csatornákon érhető el.
Az adatok ismerete nélkül a szerződést nem lehet megkötöttnek tekinteni és a szolgáltatást nem lehet teljesíteni.

9. Jogos érdek megnevezése

Üzleti partnereim, üzlettársaim vezetőinek vagy kapcsolattartóinak elérhetőségi adatait és nevét jogos érdek alapján kezelem.
Üzleti partnereknek nevezem azokat a személyeket, akikkel együtt dolgozom, napi munkakapcsolatban állok  egy-egy munkafolyamat során, pl. megbízó cég munkatársai, akik a konkrét munkákra megbízást, utasítást ad, konzultációban részt vesz, kérdéseimre válaszol, a megbízás alapján meghatározott esetekben telefonon, mail-en értesítendő.

 

Kapcsolatfelvételi űrlap (név, email cím) – üzleti kapcsolat (beleértve az érdeklődést is) lezárásáig, de hathavonta felülvizsgálat

Blogon beérkezett kommentek (név, email cím, hozzászólás) – törlési kérelemig

Skype chat-en folytatott szakmai beszélgetések (név, email cím, chat szövege) – törlési kérelemig

(Leendő ) Hírlevélre feliratkozás (név, email cím) – leiratkozásig

Facebook oldal (név, hozzászólás, privát üzenet) – oldal törléséig, érintett általi oldalkedvelés visszavonásáig, érintett törlési műveletéig (komment, privát üzenet).

Számlázási név és cím – jogszabályban előírt ideig, egyéni vállalkozók esetében tárgyév + 5 év

Weboldal karbantartási munkák (pl. biztonsági mentés tárolása) – szerződés fennállásáig

Üzleti partnerek adatai (név, e-mail cím, telefonszám) – üzleti kapcsolat fennálltáig, törlési kérelemig

weboldalról érkező sütik – sütik érvényességi idejéig, ill. amíg a felhasználó nem törli a böngészőjéből azokat

GA látogatottsági statisztika – 26 hónap

Vállalkozásomban megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodunk a személyes adatok védelméről. Többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, a téves nyilvánosságra hozatal ellen, vagy a jogosulatlan megváltoztatás ellen.

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettem
– a tudomány jelenlegi állításait és
– a jelenlegi technológia elérhető és ésszerűen megfizethető eszközeit és rendszereit,
– az adatkezelés jellegét,  hatókörét,  körülményeit, céljait, és
– a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

12. Harmadik országba továbbítás

Egyedüli harmadik ország, amelybe adattovábbítás történik, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en), amelyet a Google (https://policies.google.com/privacy/frameworks) a Facebook (https://www.facebook.com/about/privacyshield) is betart. Az Automattic szerződésbeni záradék révén felel meg a GDPR-nek.

13. Az érintett jogai

Ebben a pontban megtudhatja mihez van joga, lehetősége mely esetekben és milyen módon.

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Ügyfeleim, partnereim jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy mely személyes adataikat kezelem jelenleg és ezen adatokról jogosultak megismerni a következő információkat:

  • adatkezelés céljai
  • az érintett személyes adatok kategóriái
  • címzettek, akikkel / amelyekkel a személyes adatokat közöltük vagy közölni fogjuk, beleértve a harmadik országbeli címzetteket és a nemzetközi szervezeteket,
  • az adatok tárolásának tervezett időtartama, ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai,

Az érintetteknek joguk van, hogy kérelmezzék az adatkezelőtől a rájuk vonatkozó személyes adatok – – helyesbítését,
– törlését vagy
– kezelésének korlátozását, és
– tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen

Az adatkezelés tárgyát képező elektronikus módon tárolt személyes adatok másolatát a személyes adat tulajdonosának elektronikus, vagy papír alapú írásbeli kérésére rendelkezésére bocsátjuk, minden módosítás után egyszer, díjmentesen. További másolatokért az adminisztratív költségekért ésszerű mértékű díjat számolunk fel. Ha a kérelem elektronikus úton került benyújtásra, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adjuk át (.doc, .pdf, .xls, .jpg stb.), kivéve, ha az érintett másképp kéri.

Amennyiben felhőbe, egyéb web tárhelyre kéri a továbbítást, úgy az elküldés pillanatától ő felel a kiadott adatok biztonságáért.
További másolatokért az adminisztratív költségekért ésszerű mértékű díjat számolok fel.
Nyomtatás első esetben is csak térítéssel kérhető, mivel a jogszabály pontosan az elektronikus úton való hordozhatóságot írja elő.

A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

  1. Helyesbítéshez való jog

Ügyfeleim, partnereim jogosultak arra, hogy kérésre helyesbítsük a rájuk vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésre tájékoztatjuk a címzettekről.

  1. Törléshez való jog

Indokolatlan késedelem nélkül kötelesek vagyok törölni ügyfelem, megbízóm kérésére, vagy kérés nélkül is a rá vonatkozó személyes adatokat, ha

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttem vagy más módon kezeltem;
  • a megbízó/ügyfél visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • a megbízó/ügyfél tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezeltem;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós, vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Ha bármely okból megelőzően nyilvánosságra hoztam a személyes adatot, amelyet törölnünk kell, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megtesszem az ésszerűen elvárható lépéseket annak érdekében, hogy tájékoztassuk az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy ügyfelem/megbízóm kérelmezte a szóban forgó személyes adatok másolatának illetve másodpéldányának törlését.

Nem kell törölni a személyes adatokat, ha az adatkezelés szükséges
– jogi igények előterjesztéséhez,
– érvényesítéséhez, illetve
– védelméhez.
Amennyiben ilyen adat törlésére érkezik kérés, megfontolom és írásban megválaszolom a döntést.

A törlésről minden olyan címzettet tájékoztatnom kell, akivel a személyes adatot közöltem, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfelemet/megbízómat kérésre tájékoztatom a címzettekről, amennyiben ez nem ütközik az ő személyes adataik védelmének megsértésébe.

  1. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Ügyfeleim / megbízóim jogosultak kérni az adatkezelés korlátozását, ha:

  • vitatja a személyes adatok pontosságát, tisztázásig
  • az adatkezelés jogellenes, és az adatok törlése helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de ügyfeleink / megbízóink igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • ügyfeleink / megbízóink tiltakozott a jogos érdekből történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak a ügyfeleim / megbízóim hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

A korlátozás feloldásáról ügyfeleimet / megbízóimat előzetesem tájékoztatom.

A korlátozásról minden olyan címzettet tájékoztatnom kell, akivel a személyes adatot közöltem, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Ügyfeleinket /megbízóinkat kérésre tájékoztatom a címzettekről, amennyiben ez nem ütközik az ő személyes adataik védelmének megsértésébe.

  1. Adathordozáshoz való jog

Az automatizált módon történő adatok kezelése esetén, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződéses jogalap, ügyfeleim / megbízóim jogosultak arra, hogy a rájuk vonatkozó, általuk rendelkezésünkre bocsátott személyes adataikat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapják, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa, amennyiben ez technikailag megvalósítható.
Ennek a részletes leírása e fejezet a) pontjában olvasható.

Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

  1. Tiltakozás joga

Az ügyfeleim / megbízóim tiltakozhatnak a személyes adataik kezelése ellen

  • saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor, amennyiben az adatkezelés jogalapja jogos érdek. Ebben az esetben a személyes adatokat nem kezelhetjük tovább, kivéve, ha bizonyítjuk, hogy azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek ügyfelem / megbízóm érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
  1. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Mivel nem végzek automatizált döntéshozatalt és profilalkotást, ezért ezt az alapjogot biztosítani nem tudom.

14. Panasz esetén

Személyes adatait a legnagyobb körültekintéssel kezelem. Amennyiben mégis úgy érzi, hogy nem tettem meg minden tőlem ésszerűen elvárható intézkedést a személyes adatainak védelme érdekében, vagy egyszerűen csak kérdése van, kérjük, írjon nekünk az info@ewa.hu  email címre.

Amennyiben vállalkozásom az adatkezelési elveket megsérti, az érintettek bíróság előtt gyakorolhatják jogérvényesítési lehetőségeiket, polgári per keretében. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét http://birosag.hu/torvenyszekek linken megtekinthetik.).

Továbbá, bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. , email: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: http://www.naih.hu).

15. Automatizált döntéshozatal

Vállalkozásom egyetlen döntése sem alapul automatizált döntéshozatali folyamaton. Ilyen technológiát egyáltalán nem használunk és a jövőben sem tervezek használni.

16. Az adatkezelések jogalapjának meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettem figyelembe:

A reklámot is tartalmazó hírlevél küldése csak hozzájárulás alapján lehetséges, ezt az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontja és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. 6. § (1) – (3) bekezdése írja elő.

A honlapon történő kapcsolatfelvétel, a blogban való hozzászólás, a Facebook oldal üzemeltetése, látogatottsági statisztika és konverziómérés, a sütik és az üzleti kapcsolatok és megállapodások kapcsán történő adatkezelések kapcsán a Az Európai Parlement és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontját vettem figyelembe.

A számlázással kapcsolatos adatkezelés alapja az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) és az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. tv. 78. § (3) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) és az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) (számla kötelező elemei).

17. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazás alapján más szervez tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Péter Éva e.v. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatvédelmi nyilatkozatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.